www.ePortfel.com forumforum użytkowników programu ePortfel |
Nie jesteś zalogowany.
Od 3 tygodni nie mogę uzyskać od Autora odpowiedzi czy eportfel Standard posiada zabezpieczenie dostepu poprzez hasło. Może któryś z użytkowników mi odpowie za co z góry dziękuję.
A tak na marginesie jeszcze jedna watpliwość - czy ktoś zna telefon do Autora programu?
Witam! Nie dostałem żadnego maila z takim pytaniem?
Odpowiadam: nie, nie ma ochrony hasłem, ale może to być niebawem zrobione w wersji Standard, jeśli to jest istotne.
Sądzę, że oczywistym jest ochrona dostępu do programu przy pomocy hasła. W dzisiejszych czasach z jednego komputera ( nawet domowego ) korzysta wiele osób (domowników) i tak ważny program winien być chroniony przed dostępem innych osób. Czekam więc na pojawienie się wersji Standard z ochroną dostępową i wówczas dokonam jego zakupu. Tymczasem pozostaje mi okresowe zaglądanie na to forum i wyczekiwanie na wersję z hasłem.
Pozdrawiam wszystkim eportfelowców.
W tej chwili zawsze można zabezpieczyć bazę zakładając w systemie operacyjnym swoje konto i ustawiając katalog ePortfela jako prywatny.
Zabezpieczanie hasłem robimy więc jako pilną zmianę i powinna się pojawić w następnej wersji, chociaż wymaga dokładnych testów, bo należy to zrobić porządnie (tzn. baza będzie szyfrowana na podstawie hasła będącego elementem klucza).