www.ePortfel.com forum

forum użytkowników programu ePortfel

Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

UWAGA!!! Znajdujesz się na starej stronie użytkowników programu ePortfel. Strona zmieniła lokalizację.
Serwis ePortfel znajduje się aktualnie pod tym adresem:
www.ePortfel.com
Kliknij na powyższy link aby korzystać z serwisu.

Nowe fora ePortfel są pod tym linkiem. Stare fora zostawione są tutaj tylko do odczytu.

#1 2007-09-08 14:01:42

Ares92
New member

Ochrona Programu hasłem

Od 3 tygodni nie mogę uzyskać od Autora odpowiedzi czy eportfel Standard posiada zabezpieczenie dostepu poprzez hasło. Może któryś z użytkowników mi odpowie za co z góry dziękuję.
A tak na marginesie jeszcze jedna watpliwość - czy ktoś zna telefon do Autora programu?

#2 2007-09-10 11:47:47

Maciej Węgorkiewicz
Administrator

Re: Ochrona Programu hasłem

Witam! Nie dostałem żadnego maila z takim pytaniem?

Odpowiadam: nie, nie ma ochrony hasłem, ale może to być niebawem zrobione w wersji Standard, jeśli to jest istotne.

#3 2007-09-10 20:26:52

Ares92
New member

Sądzę, że oczywistym jest ochrona dostępu do programu przy pomocy hasła. W dzisiejszych czasach z jednego komputera ( nawet domowego ) korzysta wiele osób (domowników) i tak ważny program winien być chroniony przed dostępem innych osób. Czekam więc na pojawienie się wersji Standard z ochroną dostępową i wówczas dokonam jego zakupu. Tymczasem pozostaje mi okresowe zaglądanie na to forum i wyczekiwanie na wersję z hasłem.
Pozdrawiam wszystkim eportfelowców.

#4 2007-09-11 07:04:18

Maciej Węgorkiewicz
Administrator

W tej chwili zawsze można zabezpieczyć bazę zakładając w systemie operacyjnym swoje konto i ustawiając katalog ePortfela jako prywatny.

Zabezpieczanie hasłem robimy więc jako pilną zmianę i powinna się pojawić w następnej wersji, chociaż wymaga dokładnych testów, bo należy to zrobić porządnie (tzn. baza będzie szyfrowana na podstawie hasła będącego elementem klucza).

Stopka forum